Franska fruktflarn

Så himmelskt gott och enkelt att göra! Gjorde efter två olika recept, det på smördegspaketet och Leila Lindholms A piece of Cake. Sen gjorde jag också efter eget tycke och smak.

Köp fryst smördeg, låt det tina i ca. 2 timmar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, dela smördegen i 10 * 20 cm långa bitar (delade dom på hälften) stansa ut två ringar med hjälp utav ett glas, dock ej helt igenom. Pensla med ett vispat ägg runt kanterna, inte i cirkeln, skiva äpplen i tunna klyftor. Ha i dom i socker (jag hade muscavadosocker) lite vaniljsocker och kanel. Lägg som en båge i cirkeln. Strö över mandelflarn om man vill och hyvla tunt lager med smör och ha på äpplena. In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Resultatet blev såhär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0