Franska fruktflarn

Så himmelskt gott och enkelt att göra! Gjorde efter två olika recept, det på smördegspaketet och Leila Lindholms A piece of Cake. Sen gjorde jag också efter eget tycke och smak.

Köp fryst smördeg, låt det tina i ca. 2 timmar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, dela smördegen i 10 * 20 cm långa bitar (delade dom på hälften) stansa ut två ringar med hjälp utav ett glas, dock ej helt igenom. Pensla med ett vispat ägg runt kanterna, inte i cirkeln, skiva äpplen i tunna klyftor. Ha i dom i socker (jag hade muscavadosocker) lite vaniljsocker och kanel. Lägg som en båge i cirkeln. Strö över mandelflarn om man vill och hyvla tunt lager med smör och ha på äpplena. In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Resultatet blev såhär.

Farbror Gul


Farbror gul och Hannibal Lecter

I går släppte vi ut hästarna på den nedre delen av hagen. Dancer har sin munkorg och dom får bara gå i en halvtimma än så länge. Med munkorgen på så ser det ut som hon är världens farligaste häst eller som hannibal lecter.. Men hon har redan lärt sig hur hon ska komma åt det goda gräset. Och det finns inga tecken på något fång *peppar peppar* 

Renoveringen går i sin takt, målat taket 3 gånger men blir aldrig nöjd så nu skiter jag i det. Det som klagar får gärna ta över. Nu ska gipsskivor upp, sedan pärlspont som ska målas. Efter det är det målning av vardagsrum och sedan golv. Efter det är det köket som ska inköpas och kakel. Hittade jättefint kakel som vi ska köpa :)

Här kommer det lite bilder från gårdagen.


Fredag kväll

Då har jag jobbat idag med, slutade halv 10 och tog en skön promenad hem, vilket fantastiskt väder vi har fått! 

Nu händer det grejer ska ni veta! I Måndags hade jag en tid på hudoteket där jag fixade mina naglar, dom stoppades i en vax för mjukgörande och sedan filades naglarna och målades i fransk manikyr. Fick mycket beröm om hur fina mina händer var, bra kvalitet på naglarna och mjuka och lena händer. Allt kul att få beröm :)

Inne i 2:an har det hänt MYCKET vill jag lova! Köket är borta, väggen mellan vardagsrum/kök är borta, bara reglarna kvar. Den ska byggas upp på nytt och allt ska få ny design. Tror det kommer att bli jättebra. I Onsdags efter jobbet åkte vi till stan och köpte en soffa, 5 veckors leveranstid så  vi har en deadline att hålla.
Jag har bestämt mig för vilka väggfärger jag ska ha i vardagsrummet. I köket ska det bli vit pärlspont och kök från IKEA. Sovrummet får vänta tills köket/vardagsrummet är klart. En sak i taget :)

Så här ser soffan ut som jag köpt! Dock har den mörkare ben och mässingshjul.

RSS 2.0